• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кущовий семінар з питання «Організаційний аспект впровадження он-лайн освіти в навчальних закладах»

Кущовий семінар з питання «Організаційний аспект впровадження он-лайн освіти в навчальних закладах»

2016-02-16

/Files/images/16.02..jpg

16 лютого 2016 року, у Токмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, відбувся кущовий семінар з питання «Організаційний аспект впровадження он-лайн освіти в навчальних закладах». Учасниками семінару були керівники відділів освіти та директори загальноосвітніх навчальних закладів м. Токмака, Токмацького, Чернігівського та Пологівського районів.

З тенденціями розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та інноваціями в освіті присутніх ознайомила завідувач кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті Запорізького ОІППО Чернікова Л. А.

Хіврич В.В., начальник відділу загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, зосередила увагу учасників семінару на темі «Реформування освіти – запорука підвищення якості освітніх послуг. Рік англійської мови. Рік дитини з особливими потребами». Валентина Володимирівна детально зупинилася на завданнях, які стоять перед освітянами у 2016 році:

1. Забезпечення подальшого розвитку та модернізації інформаційно-комунікаційного забезпечення навчальних закладів, підключення їх до швидкісного Інтернету.

2. Організація роботи «Школа сучасних знань» як школи з дистанційною формою навчання.

3. Запровадження хмарних технологій в освітній діяльності закладів освіти.

4. Приєднання до єдиного інформаційно-освітнього простору дошкільних та позашкільних навчальних закладів та його інтеграція до ЄДЕБО.

​ Досвідом роботи Балабинського навчально виховного комплексу

гімназії «Престиж» щодо впровадження он-лайн освіти в навчально-виховний процес та створення освітнього простору закладу поділилася заступник директораз навчально-виховної роботи Черкасова Л. В.

Старший викладач кафедри менеджменту освіти та психології КЗ «ЗОІППО» ЗОР Перцова Н. І. розкрила основні підходи щодо управлінського супроводу інноваційної діяльності в області відкритої освіти.

Висвітлені в ході семінару провідні питання щодо впровадження он-лайн освіти в навчальних закладах сприятимуть застосуванню в освітню та управлінську діяльності відкритої освіти, хмарних технологій, дистанційного навчання.

Методист РМК О.С. Бик.

/Files/images/(3)16.02.jpg /Files/images/(4) 16.02.jpg /Files/images/(2)16.02.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 268

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.